Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Cookies με Κομματάκια Σοκολάτας

Τα Υλικά
150 γρ. βούτυρο
125 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. λευκή ζάχαρη
1 αυγό, ψυγείου
1 κρόκο, ψυγείου
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κτγ. μαγειρική σόδα
1/4 κτγ. αλάτι
300 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Η Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Τοποθετούμε σε ένα μπολ τις ζάχαρες, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε στο μίξερ για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το χρώμα το μίγματος να ανοίξει λίγο. Για να πάρουμε μπισκότα που είναι τραγανά απ' έξω και μαλακά μέσα, δεν πρέπει να χτυπησουμε το μίγμα πολύ.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορούμε να αφήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 24 ώρες.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί. Ζυγίζουμε μπαλάκια ζύμης των 50 γρ και τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν με το ψήσιμο.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι οι άκρες να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε τα cookies από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα. Διατηρούνται κλεισμένα αεροστεγώς.
Μαζί με τις σταγόνες σοκολάτας ή με όποιο άλλο συνδυασμό θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σταγόνες άσπρης σοκολάτας, 100γρ φουντούκια, αμύγδαλα ή καρύδια, cranberries ή σταφίδες.
Για να γίνουν τα cookies σοκολατένια, προσθέτουμε 5-6 κ.σ. κακάο αφαιρώντας την ανάλογη ποσότητα από το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε.
Η συνταγή είναι από το It's a cookaffair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου