Τα Υλικά
Για την κρέμα
225γρ. Βούτυρο
900γρ. Τυρί κρέμα
300γρ ζάχαρη
5 αυγά
480ml κρέμα γάλακτος 35%
1.5 κ.γ. corn flour
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη βάση
250γρ. Μπισκότα Digestive’s (τριμμένα καλά στο multi)
100gr. Βούτυρο
Για τη σάλτσα
2 κονσέρβες βύσσινο
2κ.σ. corn flour
Η Εκτέλεση
Για τη βάση
Λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα μέχρι να το απορροφήσουν καλά. Βουτυρώνουμε μία φόρμα (24-26εκ.) με αποσπώμενα πλαϊνά. Ρίχνουμε το μίγμα μπισκότου στον πάτο της φόρμας και στρώνουμε καλά, πατώντας με την ανάποδη ενός κουταλιού. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί η κρέμα.
Για την κρέμα
Αφήνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα εκτός ψυγείου για περίπου 2-3 ώρες να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1750 C.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα τα αυγά ένα-ένα, την κρέμα γάλακτος, τον corn flour και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά (όχι με το μίξερ) ώστε να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα με τη βάση μπισκότου και την βάζουμε στο φούρνο στο μεσαίο ράφι. Βάζουμε στο απο κάτω ράφι ένα ταψί με ζεστό νερό (για πιο ομοιόμορφο ψήσιμο). Ψήνουμε για 1ώρα και 20 λεπτά και κλείνουμε το φούρνο (ελέγχουμε στα 40 λεπτά περίπου και εάν φαίνεται να «σκουραίνει» το γλυκό από πάνω τοποθετούμε αλουμινόχαρτο). Αφήνουμε το γλυκό μέσα στο φούρνο.
Αφαιρούμε τη φόρμα με το cheesecake μετά από 2-2.5 ώρες. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστο 10 ώρες.
Για τη σάλτσα
Για να σερβίρουμε, βγάζουμε το cheesecake 30’ νωρίτερα, καλύπτουμε με τη σάλτσα ή την προσφέρουμε ξεχωριστά. Γιά σάλτσα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια άλλη της αρεσκείας μας.
Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από συνταγή από το site allrecipes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου