Τα Υλικά
600 γρ κολοκύθα σε κομμάτια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλα καρότα σε φέτες
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 κομμάτι τζίντζερ όσο ένα καρύδι, τριμμένο (ή 1/2 κ.σ. σκόνη τζίντζερ)
500 γρ ζωμό λαχανικών
100 γρ χυμό πορτοκαλιού
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.κ. κάρι
½ κ.κ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
50 γρ κολοκυθόσπορους καβουρδισμένους
2 κ.σ. μασκαρπόνε (προαιρετικά)
Η Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα λαχανικά. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το ζωμό και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
Ρίχνουμε το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε. Προαιρετικά, ανακατεύουμε το μασκρπόνε και σερβίρουμε με μία κουταλιά κολοκυθόσπορους σε κάθε πιάτο.
Η συνταγή είναι από το royal-coconut
Η συνταγή είναι από το royal-coconut
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου