Τα Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
250γρ. κασέρι τριμμένο
200γρ. φέτα τριμμένη
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
2 αβγά
1πρέζα μοσχοκάρυδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελιαόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Η Εκτέλεση
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
250γρ. κασέρι τριμμένο
200γρ. φέτα τριμμένη
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
2 αβγά
1πρέζα μοσχοκάρυδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελιαόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Η Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το φρέσκο βούτυρο καλά, ρίχνουμε το αλεύρι και το ροδίζουμε. Μόλις σκουρύνει λίγο και σφίξει ρίχνουμε μέσα το γάλα. Ανακατεύουμε γρήγορα και καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Την αποσύρουμε από τη φωτιά, την αφήνουμε να γίνει χλιαρή για 2 λεπτά και ρίχνουμε τα 2 αβγά ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να απορροφηθούν. Ρίχνουμε την τριμμένη φέτα, αμέσως μετά το τριμμένο κασέρι και το ζαμπόν. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε μοσχοκάρυδο τριμμένο και τριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε τη γέμιση να ξεκουραστεί.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί (με περίπου 1 φλιτζνάκι του καφέ ελαιόλαδο). Απλώνουμε το πρώτο φύλλο, λαδώνουμε και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο ώστε να στρώσουμε 4 φύλλα. Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στο ταψί και ισιώνουμε με ένα πηρούνι. Βάζουμε από πάνω άλλα 4 φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα, συγυρίζουμε τα φύλλα γύρω-γύρω στο ταψί και τέλος, με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε την πίτα σε κομμάτια προσπαθώντας να φτάσουμε μέχρι κάτω.
Περιχύνουμε την πίτα με 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και την ψήνουμε στο φούρνο στους
180οC για 50'-60'.
Η γέμιση στην πίτα αυτή είναι πολύ λεπτή. Εάν μας αρέσει πιο πλούσια, τότε χρησιμοποιούμε 4 φύλλα κρούστας, τα χωρίζουμε στα δύο ώστε να πάρουμε 8 φύλλα και συνεχίζουμε όπως παραπάνω, χρησιμοποιώντας μικρότερο ταψί.
Τη γέμιση της ζαμπονοτυρόπιτας μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε ατομικές φλογέρες. Εδώ μπορούμε να δούμε πώς τυλίγουμε τις φλογέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου