Τα Υλικά
3 φέτες καπνιστού σολωμού
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. μουστάρδα γλυκιά
1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι, πιπέρι
Η Εκτέλεση
3 φέτες καπνιστού σολωμού
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. μουστάρδα γλυκιά
1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι, πιπέρι
Η Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη γέμιση. Σ'ένα μπωλ βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά, αλατίζουμε, πιπερώνουμε.
Κατόπιν, παίρνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού και απλώνουμε μέσα τη φέτα του σολωμού, έτσι ώστε να καλύπτει τα τοιχώματά του και να προεξέχει. Σε περίπτωση που ετοιμάζουμε το σολωμό για ορεκτικό και όχι για πρώτο πιάτο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φλιτζανάκι του καφέ κόβοντας σε μικρότερο κομμάτι βέβαια και το σολωμό.
Γεμίζουμε μέχρι το χείλος του φλιτζανιού με τη γέμιση. Το κομμάτι από το σολωμό που προεξέχει το διπλώνουμε ώστε να σκεπάσει τη γέμιση. Αναποδογυρίζουμε σε πιάτο ή πιατέλο. Γαρνίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από πολύ παλιό χριστουγεννιάτικο τεύχος της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού ELLE.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου