Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Cheesecake Ψυγείου

Τα Υλικά

250γρ μπισκότα digestive
100γρ βούτυρο
250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250γρ ρικότα ή μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
250γρ γιαούρτι στραγγιστό
100γρ ζάχαρη άχνη
6γρ ζελατίνη σε φύλλα

Η Εκτέλεση
Τα υλικά ψυγείου πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετούμε ένα τσέρκι 25εκ στην πιατέλα σερβιρίσματος.
Τρίβουμε τα μπισκότα σε σκόνη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε στο τσέρκι πιέζοντας καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού. Βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο να παγώσει η βάση.
Βάζουμε να μουλιάσουν σε κρύο νερό τα φύλλα της ζελατίνας. Όταν μαλακώσουν, τα ρίχνουμε σε ένα μπρίκι με πολύ λίγο νερό και τα ζεσταίνουμε να λιώσουν. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και τη ζάχαρη. Ενώ τα μίγμα χτυπιέται, παίρνουμε λίγο και το ενσωματώνουμε στη λιωμένη ζελατίνη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζελατίνη στο  μίγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα.

Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο τσέρκι. Χτυπάμε την πιατέλα ελαφρά στον πάγκο και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει όλη νύχτα.
Για το σερβίρισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα φρούτα, κομπόστα, μαρμελάδα ή σάλτσα φρούτων (1 συσκευασία κομπόστα δεμένη με 1 κ.σ. κορν φλάουρ).

Η συνταγή είναι από το tastefull

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου