Τα Υλικά
700 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
70 γρ. γαλέτα
70 γρ. παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
το χυμό ενός λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Η Εκτέλεση
Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκιές.
Φτιάχνουμε τη μαρινάδα. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλάτι και τέλος το πιπέρι και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Εναλλακτικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι με 2-3 κ.σ. κέτσαπ.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε corn flakes ή/και ξηρούς καρπούς τριμμένους. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη πάπρικα ή κάρυ.
Βουτάμε τις μπουκιές κοτόπουλου στο λαδολέμονο και μετά στο μίγμα φρυγανιάς -παρμεζάνας. Για καλύτερη γεύση, ανακατεύουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε τις μπουκιές την μία δίπλα στην άλλη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C αέρα στην 2η θέση από κάτω και για 20 λεπτά.
Η συνταγή είναι από το Συνταγές της Παρέας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου