Τα Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
2 κιλά ώριμες ντομάτες
50γρ. φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κιλά ώριμες ντομάτες
50γρ. φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Η Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις ντομάτες. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μια ευρύχωρη κατσαρόλα για 1-2 λεπτά. Μόλις κάψει η κατσαρόλα, ρίχνουμε 40ml ελαιόλαδο και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο αλλά όχι παραπάνω από 30' για να μαυρίσει και πικρίσει. Ρίχνουμε αμέσως τις ντομάτες και 1/2 κ.σ. αλάτι και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (στο 6-7) για περίπου 10-15 λεπτά. Αν οι ντομάτες είναι πολύ όξινες, διορθώνουμε με λίγη ζάχαρη (1/2 κ.γ.).
Ανακατεύουμε πότε-πότε για να μην κολλήσει η σάλτσα και εν τω μεταξύ βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Βράζουμε τα μακαρόνια για 2 λεπτά λιγότερο από το κανονικό. Μετά, χωρίς να τα σουρώσουμε τα μεταφέρουμε με μια πιρούνα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους και να κολλήσει επάνω τους η σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι παραδεμένη προσθέτουμε ελάχιστο από το νερό του βρασίματος.
Ψιλοκόβουμε το βασιλικό, προσθέτουμε στη μακαρονάδα, ανακατεύουμε να πάει παντού και προσθέτουμε και 80ml ωμό λάδι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μια ευρύχωρη κατσαρόλα για 1-2 λεπτά. Μόλις κάψει η κατσαρόλα, ρίχνουμε 40ml ελαιόλαδο και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο αλλά όχι παραπάνω από 30' για να μαυρίσει και πικρίσει. Ρίχνουμε αμέσως τις ντομάτες και 1/2 κ.σ. αλάτι και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (στο 6-7) για περίπου 10-15 λεπτά. Αν οι ντομάτες είναι πολύ όξινες, διορθώνουμε με λίγη ζάχαρη (1/2 κ.γ.).
Ανακατεύουμε πότε-πότε για να μην κολλήσει η σάλτσα και εν τω μεταξύ βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Βράζουμε τα μακαρόνια για 2 λεπτά λιγότερο από το κανονικό. Μετά, χωρίς να τα σουρώσουμε τα μεταφέρουμε με μια πιρούνα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους και να κολλήσει επάνω τους η σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι παραδεμένη προσθέτουμε ελάχιστο από το νερό του βρασίματος.
Ψιλοκόβουμε το βασιλικό, προσθέτουμε στη μακαρονάδα, ανακατεύουμε να πάει παντού και προσθέτουμε και 80ml ωμό λάδι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και πιπέρι.
Η συνταγή είναι του Χριστόφορου Πέσκια από το Γαστρονόμο, Αύγουστος 2012, τεύχος 76
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου