Τα Υλικά
1 φλιτζάνι αποξηραμένα ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή αντίστοιχη ποσότητα από φρέσκο κρεμμυδάκι)
1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (ή ψιχουλα ψωμιού ή αλεύρι)
Αλάτι
Η Εκτέλεση
1 φλιτζάνι αποξηραμένα ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή αντίστοιχη ποσότητα από φρέσκο κρεμμυδάκι)
1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (ή ψιχουλα ψωμιού ή αλεύρι)
Αλάτι
Η Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια σκεπασμένα με κρύο νερό για 24 ώρες, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Εναλλακτικά τα βάζουμε σε κατσαρολάκι, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 1-2 ώρες.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν (δεν πρέπει να γίνουν κρέμα). Προσθέτουμε λίγο νερό σε περίπτωση που το μίγμα είναι πολύ στεγνό.
Πλάθουμε σε μπαλάκια τα οποία πατάμε με την παλάμη μας να γίνουν ελαφρά επίπεδα. Τα φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τα τηγανίσουμε.
Ζεσταίνουμε σπορέλαιο σε τηγάνι και τηγανίζουμε λίγα-λίγα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Η συνταγή είναι με μικρή παραλλαγή από το Lebanese Recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου