Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ρολάκια Σφολιάτας με Τρία Τυριά

Τα Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
200 γρ. τριμμένη φέτα
200 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
120 γρ. τριμμένο τσένταρ
3 αυγά
1 χούφτα φρέσκα μυρωδικά (π.χ. άνηθος, δυόσμος, βασιλικός)

2.κ.σ. σουσάμι


Η Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε (εάν χρειάζεται) τα φύλλα της σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, τα 2 αβγά και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στο μείγμα των τυριών. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας και τα απλώνουμε στην πλαστική μεμβράνη της συσκευασίας τους. Κόβουμε κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς και στη συνέχεια κάθετα στη μέση. Έτσι παίρνουμε οκτώ παραλληλόγραμμα κομμάτια σφολιάτας.

Μοιράζουμε την γέμιση στα κομμάτια της σφολιάτας.  Αλείφουμε τις άκρες από κάθε κομμάτι σφολιάτας  με λίγο νερό και τυλίγουμε κυλινδρικά από την μεγαλύτερη πλευρά. Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν.

Βάζουμε τα ρολάκια με τη σειρά σε ένα ταψί που το έχουμε στρώσει με αντικολλητική λαδόκολλα. Χτυπάμε το τρίτο αβγό με 1 κουταλιά νερό και αλείφουμε τα ρολάκια. Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180° C για 40 λεπτά περίπου.


Η συνταγή είναι από τον ιστότοπο της εταιρίας προϊόντων ζύμης Κανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου