Τα Υλικά
225γρ μπισκότα digestive
125γρ βούτυρο λιωμένο
3 μπανάνες ώριμες
1 βάζο (400γρ) καραμέλα γάλακτος
300ml κρέμα γάλακτος
250ml τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
115γρ (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη
Η Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε σε φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά πατώντας καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού. Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο να παγώσει καλά για 30 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε στην καραμέλα γάλακτος 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με δάρτη μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυριού και προσθέτουμε τη ζάχαρη να ενσωματωθεί στο μίγμα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Απλώνουμε το μισό μίγμα από την καραμέλα γάλακτος στη βάση μπισκότων, απλώνουμε τις μπανάνες κομμένες σε φέτες και στη συνέχεια απλώνουμε την υπόλοιπη καραμέλα. Τέλος, προσθέτουμε το μίγμα τυριού.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Η συνταγή είναι με τροποποιήσεις από το Adora's Box
Παραλλαγή 1 - Κλασικό
Εναλλακτικά, μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε την κρέμα τυριού και τη ζάχαρη και να χτυπήσουμε μόνο την κρέμα γάλακτος με 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σαντιγύ.
Παραλλαγή 2 - Σοκολάτας
Για banoffee σοκολάτας χρησιμοποιούμε επιπλέον 2 κ.σ. κακάο και 200γρ πικρή σοκολάτα κουβερτούρα. Προσθέτουμε το κακάο στο μίγμα μπισκότων ώστε να πάρουμε μια σοκολατένια βάση. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε bain-marie και προσθέτουμε την καραμέλα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή γέμιση. Η συνταγή είναι από το Carnation
Τρόποι παρασκευής Καραμέλας Γάλακτος
Αγοράζουμε έτοιμη σε γυάλινο βαζάκι
Φτιάχνουμε καραμέλα γάλακτος βράζοντας σε κατσαρόλα με το νερό να το σκεπάζει ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα για 2,5 ώρες
Βάζουμε σε κατσαρολάκι 100γρ βούτυρο και 100γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα και βράζουμε απαλά το μίγμα ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν κοχλάσει για 1 λεπτό κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και χρησιμοποιούμε την καραμέλα γάλακτος σύμφωνα με τη συνταγή. Η διαδικασία αυτή είναι από το Carnation
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ο C. Αδειάζουμε ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα σε ένα ρηχό γυάλινο σκεύος το οποίο τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο. Προσθέτουμε ζεστό νερό στο μεγάλο σκεύος ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση του μικρότερου. Καλύπτουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο το σκεύος με το γάλα και βάζουμε στο φούρνο για 1 ¼ ώρες. Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος κατά πόσο χρειάζεται επιπλέον ζεστό νερό. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα απαλό μίγμα. Φυλάσσουμε στο ψυγείο. Η διαδικασία αυτή είναι από τον David Lebovitz
Αγοράζουμε έτοιμη σε γυάλινο βαζάκι
Φτιάχνουμε καραμέλα γάλακτος βράζοντας σε κατσαρόλα με το νερό να το σκεπάζει ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα για 2,5 ώρες
Βάζουμε σε κατσαρολάκι 100γρ βούτυρο και 100γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα και βράζουμε απαλά το μίγμα ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν κοχλάσει για 1 λεπτό κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και χρησιμοποιούμε την καραμέλα γάλακτος σύμφωνα με τη συνταγή. Η διαδικασία αυτή είναι από το Carnation
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ο C. Αδειάζουμε ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα σε ένα ρηχό γυάλινο σκεύος το οποίο τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο. Προσθέτουμε ζεστό νερό στο μεγάλο σκεύος ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση του μικρότερου. Καλύπτουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο το σκεύος με το γάλα και βάζουμε στο φούρνο για 1 ¼ ώρες. Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος κατά πόσο χρειάζεται επιπλέον ζεστό νερό. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα απαλό μίγμα. Φυλάσσουμε στο ψυγείο. Η διαδικασία αυτή είναι από τον David Lebovitz
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου