Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Γκαλέτ με κρεμμύδια και σαλάμι

Τα Υλικά
1 φύλλο ζύμη κουρού
12 φέτες σαλάμι αέρος
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
400 γρ. κρεμμύδια
3 κ. σούπας  ελαιόλαδο
1 κ.γ. βούτυρο
5 κ.σ. τσίπουρο
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί και αυτό προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σωτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 6 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το τσίπουρο και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά ακόμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Στρώνουμε λαδόκολλα  σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί και από πάνω απλώνουμε τη ζύμη. Πάνω στη ζύμη απλώνουμε τα κρεμμύδια αφήνοντας περιμετρικά ένα περιθώριο 1,5 εκ. Περίπου. Πασπαλίζουμε με το τυρί και από πάνω τοποθετούμε τις φέτες από το σαλάμι αέρος. Διπλώνουμε τη ζύμη που περισσεύει και καλύπτουμε το κομμάτι με το σαλάμι με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°για 25 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει και το σαλάμι.
Η συνταγή είναι του chef Ανδρέα Λαγού όπως εκτελέστηκε από το Delightful Area

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου