Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Μελιτζάνα Ψητή με Κατίκι

Τα Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες
4 κ.σ. λάδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί κατίκι Δομοκού
Μαϊδανός ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι

Η Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Στρώνουμε τη σχάρα του φούρνου με λαδόκολλα και τοποθετούμε τις μελιτζάνες ολόκληρες και τις ψήνουμε μέχρι να ζαρώσουν και να μαλακώσουν, περίπου 45-50 λεπτά.
Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε στο πιάτο που θα τις σερβίρουμε. Προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τέλος από πάνω το κατίκι και το μαϊδανό.
Η συνταγή είναι από το Pepi's Kitchen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου