Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ψωμί με Αλεύρι Ζέας

Τα Υλικά

500 γρ αλεύρι ζέας
300 γρ χλιαρό νερό (2 μέρη κρύο και 1 καυτό)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
λίγο σουσάμι (προαιρετικά)

Η Εκτέλεση

Προσθέτουμε στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή το νερό, το λάδι, το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.

Χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα για ψωμί χωρίς γλουτένη.

Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ζυμώματος και φουσκώματος του αρτοπαρασκευαστή βγάζουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε σκεύος αλειμμένο με λάδι. Κάνουμε δύο κοψίματα στο ψωμί, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50-60 λεπτά.

Όταν ψηθεί το ψωμί το βγάζουμε από το σκεύος, το τυλίγουμε σε πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.

Η συνταγή είναι από το Συνταγές της Παρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου