Τα Υλικά
4 κολοκυθάκια
Ι κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
2 αυγά
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι γ.ο.χ με 1 κ.γ. baking
powder)
2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
5κ.σ. λάδι
άνηθος
λίγη φρυγανιά τριμμένη
λίγη γραβιέρα τριμμένη
Η Εκτέλεση
Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα στραγγιστήρι για 30' να βγάλουν τα υγρά τους.(Κάθε τόσο τα στύβουμε με το χέρι.)
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι με τα αυγά και το λάδι. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το αλεύρι, τα μυρωδικά, την φέτα και αλατοπιπερώνουμε.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά (ή απλά το βουτυρώνουμε). Ρίχνουμε το μίγμα και βάζουμε από πάνω λίγη ακόμη φρυγανιά και τριμμένη γραβιέρα για να κάνει ωραία κρούστα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 1 ώρα.
Η συνταγή είναι από το
Cook Cool
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου