Τα Υλικά
1 φλιτζάνι μαύρο ρύζι
1 φλιτζάνι λεπτοκομμένες ροδέλες πιπεριάς (πολύχρωμες)
½ φλιτζάνι βρασμένο καλαμπόκι
1-2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτοκομμένες φέτες
2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 κ.γ. λάδι
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. λάδι
Λίγο Tabasco
Αλάτι & πιπέρι
Η Εκτέλεση
Βράζουμε το μαύρο ρύζι.
Προσθέτουμε στο multi το μπαλσάμικο, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, το λάδι και το Tabasco, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το 1κ.γ. λάδι και σωτάρουμε το καλαμπόκι και το σκόρδο για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε στη συνέχεια τις πιπεριές και σωτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να ζεσταθεί. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγη-λίγη τη βινεγκρέτ ώστε να επιτύχουμε τη γεύση που μας αρέσει. Τοποθετούμε το μίγμα ρυζιού σε μπολ και σερβίρουμε προσθέτοντας το κουκουνάρι.
Η συνταγή είναι από το Food Fashion Party
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου