Τα Υλικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
3 κ.σ. λάδι
Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
1 κ.σ. φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι ,
ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. ξερό θυμάρι τριμμένο
Για το γλάσο
4 κ.σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κ.σ. σόγια σος
1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι
Η Εκτέλεση
Σε ένα μπολ
ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού και το θυμάρι. Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα
στη μαρινάδα και το γυρνάμε από όλες τις πλευρές. Σκεπάζουμε το μπολ με
μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Λαδώνουμε τη σχάρα
του φούρνου και ανάβουμε το γκριλ. Βάζουμε στο μούλτι τη μουστάρδα, το σκόρδο
το τζίντζερ, τη σόγια σος, τη μαύρη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε
μέχρι να ενωθούν.
Τα ψήνουμε στη μεσαία
θέση για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο δυνατό είναι το γκριλ.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφουμε με ένα πινέλο τα φιλέτα με τη σάλτσα
για να κάνουν τραγανή κρούστα. Εάν το γκριλ δεν είναι πολύ δυνατό, προς το τέλος
του ψησίματος ανεβάζουμε τη σχάρα μια θέση.
Η συνταγή είναι από
το Γαστρονόμο, Αύγουστος 2008, τεύχος 28
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου