Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Τα Υλικά

1 κιλό μέτρια κολοκυθάκια
250γρ. μαλακή φέτα
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ ματσάκι δυόσμου (τα φύλλα) ψιλοκομμένος
½ ματσάκι μαϊντανός τα φύλλα) ψιλοκομμένος
½ φλιτζάνο τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια)
2 αυγά
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι


Η Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζομυε, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 15-20 λεπτά, για να στραγγίξουν. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη φέτα, τα αλεύρια, τα μυρωδικά, τα αυγά, πιπέρι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά (για να μη βγάλουν άλλα υγρά τα κολοκυθάκια). Το μείγμα πρέπει να μπορεί να πλάθεται, αλλιώς ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι.

Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι.

Ζεσταίνουμε περίπου 3εκ. λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (στο 6-7, εάν έχουμε θερμόμετρο στους 1700 – 1800 C).

Μόλις το λάδι κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις των 7-8 κομματιών, για 4-5 λεπτά περίπου η δόση, γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Βγάζουμε κάθε δόση από το τηγάνι με μ ια τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Συνοδεύουμε με τζατζίκι.

Η συνταγή είναι από το Γαστρονόμο, Μάιος 2011, τεύχος 61


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου