Τα Υλικά
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ
500ml κρέμα γάλακτος
3 κ.γ. άρωμα βανίλιας
Η Εκτέλεση
Βάζουμε τα 2 κουτιά γάλα στο ψυγείο για μερικές ώρες ώστε να είναι παγωμένα όταν τα χρειαστούμε. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν γιαούρτι. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε εναλλάξ το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα εβαπορέ. Τέλος, προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας.
Χτυπάμε το μίγμα το παγωτού στην παγωτομηχανή και όταν είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε κατάλληλο σκεύος και καταψύχουμε. Πριν το σερβίρουμε, αφήνουμε 5-10' λεπτά εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει.
Η συνταγή αυτή είναι από το Tante Kiki και δίνει 2lt παγωτό.
Τη βασική αυτή συνταγή χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε:
Παγωτό cookies & cream
Χρειαζόμαστε επιπλέον ένα πακέτο γεμιστά μπισκότα, ή μπισκότα Oreo ή άλλα μπισκότα. Χοντροκόβουμε στο multi τα μπισκότα, και ανακατεύουμε στο παγωτό
Χρειαζόμαστε επιπλέον 3κ.γ. στιγμιαίο καφέ, τον οποίο και ανακατεύουμε στο μίγμα του παγωτού.
Χρειαζόμαστε επιπλέον 5 κ.σ. κοσκινισμένο άγλυκο κακάο, το οποίο και ανακατεύουμε στο μιγμα του παγωτού.
Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα κλειστό και σκεπασμένο με νερό για 2.5 με 3 ώρες και το χρησιμοποιούμε όπως στη βασική συνταγή του παγωτού.
Χρειαζόμαστε επιπλέον 3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι το οποίο και ανακατεύουμε στο μιγμα του παγωτού. Η παραλλαγή αυτή είναι από το Κουζινάτσι.
Σε κάθε γεύση παγωτού μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς - σκέτους ή καραμελωμένους - κομματάκια σοκολάτας, τρούφα, γλυκό του κουταλιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου