Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Τούρτα Κάστανο

Τα Υλικά

2 δίσκοι μαρέγκας διαμέτρου 22εκ.
400γρ. τυρί κρέμα
140γρ. ζάχαρη άχνη
2κ.σ. λικέρ Cointreau
1κ.σ. χυμό λεμόνι
200γρ. κρέμα γάλακτος
1 κιλό μαρόν γλασέ

Για τη σάλτσα
250γρ. κρέμα γάλακτος
2κ.σ. λικέρ Cointreau

Η Εκτέλεση

Χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη, το λικέρ, το χυμό του λεμονιού και μερικές κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος. Την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος την χτυπάμε σε σαντιγύ και την προσθέτουμε στο μίγμα του τυριού.

Κρατάμε μερικά ολόκληρα μαρόν γλασέ και ψιλοκόβουμε τη μισή ποσότητα από τα υπόλοιπα. Αναμιγνύουμε τα 200γρ. με την κρέμα τυριού-σαντιγύ.

Χωρίζουμε την κρέμα στα δύο και αλείφουμε με το ένα μέρος τον ένα δίσκο μαρέγκας. Τοποθετούμε από πάνω τον άλλο δίσκο μαρέγκας. Καλύπτουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε από πάνω με τα ψιλοκομμένα μαρόν γλασέ και με μερικά ολόκληρα που έχουμε κρατήσει.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος ελαφρά με το λικέρ ώστε να γίνει παχύρευστη. Περιχύνουμε μ'αυτήν την τούρτα και τη βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε την τούρτα παγωμένη. Μπορούμε να τη φτιάξουμε και από την προηγουμένη.

Η συνταγή είναι από πολύ παλιό τεύχος του περιοδικού Γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου