Τα Υλικά
400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μήλο τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1-3 κ.γ. κάρυ (ανάλογα με το πόσο καυτερό είναι)
3 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. κανέλλα
½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 φύλλο δάφνης
2 ντομάτες τριμμένες (ή 1/2 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα)
½ κούπα γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου (ή κρέμα γάλακτος)
½ κούπα κρέμα γάλακτος ή ζωμό κοτόπουλου
2 κ.σ. χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα
Η Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κάρυ, την πάπρικα, την κανέλα, το τζίντζερ και το φύλλο δάφνης. Ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα ντοματάκια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι και προσθέτουμε λίγο ζωμό από το φαγητό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι στο τηγάνι, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό.
Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να πήξει η σάλτσα, και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξύσμα. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμα.
Η συνταγή, με κάποιες μετατροπές, είναι από το Captain Cook και το περιοδικό Κουζίνα & Ποιότητα Ζωής - Ειδική Έκδοση Κοτόπουλο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου