Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Κέικ με φρέσκο ανανά, τζίντζερ & πορτοκάλι

Τα Υλικά

3 φλιτζάνια φρέσκο ανανά κομμένο σε κυβάκια (περίπου 1 ολόκληρος ανανάς)

1 μεγάλο πορτοκάλι καθαρισμένο από φλούδα και μεμβράνες, σε φέτες
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ 5 εκ., τριμμένο
1 φλιτζάνι (200γρ.) ζάχαρη + ½ φλιτζάνι (100γρ.) ζάχαρη + 3 κ.σ. (38γρ.) ζάχαρη
1.5 φλιτζάνι (192γρ.) αλεύρι γ.ο.χ + 2 κ.σ. (16γρ.) αλεύρι γ.ο.χ
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1.5 κ.γ. baking powder
Μία πρέζα αλάτι
3 μεγάλα αυγά
½ φλιτζάνι (113γρ.) βούτυρο, λιωμένο

Η Εκτέλεση


Βάζουμε σε κατσαρόλα τον ανανά, το πορτοκάλι και το τζίντζερ μαζί με ½ φλιτζάνι και 3 κ.σ. (138γρ.) ζάχαρη και 2 φλιτζάνια νερό. Σιγοβράζουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα. Σουρώνουμε τα φρούτα και κρατάμε το σιρόπι. Όταν κρυώσουν τα φρούτα τα πολτοποιούμε στο multi.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι (208γρ.) κοσκινισμένο με το αλάτι και το baking powder και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το 1 φλιτζάνι (200γρ.) ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 8 λεπτά.

Προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα του αλευριού στο μίγμα αυγού ανακατεύοντας απαλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε τέλος και τον πολτό των φρούτων ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.

Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαδωμένη φόρμα με σούστα διαμέτρου 22.5 εκ. και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 0C. Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά και μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και κάνουμε στην επιφάνειά του πολλές τρυπούλες με μια οδοντογλυφίδα. Σιροπιάζουμε το κέικ με το σιρόπι φρούτων που έχουμε κρατήσει. Ξεφορμάρουμε το κέικ όταν έχει κρυώσει.

Η συνταγή είναι από το e-curry

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου