Τα Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Ξύσμα από ένα μέτριο λεμόνι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Ξύσμα από ένα μέτριο λεμόνι
Η Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα από το λεμόνι και τον χυμό του. Με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το μισό γιαούρτι, δοκιμάζουμε και συνεχίζουμε προσθέτοντας σιγά-σιγά και το υπόλοιπο γιαούρτι μέχρι να επιτύχουμε τη γεύση που θέλουμε. Χτυπάμε για λίγη ώρα ακόμα ώστε να πάρουμε ένα ομογενές και κρεμώδες μίγμα. Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να παγώσει.
Προαιρετικά, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στο μίγμα γιαουρτιού 1-2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή λικέρ limoncello. Επίσης, θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε μέρος από το γιαούρτι με 150-300ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού ώστε να έχουμε μια πιο ελαφριά κρέμα.
Το γιαουρτογλυκό μπορούμε να το σερβίρουμε σε στρώσεις με τριμμένα μπισκότα ή crumble, ή να το συνοδεύσουμε με ξηρούς καρπούς, μαρμελάδα, φρούτα, γλυκό του κουταλιού.
Η συνταγή είναι συνδυασμός συνταγής από τη Μυρσίνη Λαμπράκη και απο το gluko.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου